OKULUMUZUN TARİHÇESİ
Ordu Nuriye-Halit Çebi İşitme Engelliler Çok Programlı Lisesi Bakanlık Makamının 27.09.1996 gün ve 2849 sayılı onaylarıyla 1996-1997 Eğitim-Öğretim yılında Ordu Fen Lisesi binasında 24 kız öğrenci ile yatılı olarak açılmıştır. Kız Meslek Lisesinin giyim ve nakış programlarını bünyesinde barındıran oklumuzda 2000-2001 eğitim-öğretim yılından itibaren METGE programı uygulamasına geçilmesiyle birlikte Moda Tasarım ve Teknolojisi , El Sanatları teknolojisi alanlarında eğitim ve öğretime devam edilmektedir.
MEB tarafından bu gün Ordu Atatürk Lisesi binasının bulunduğu arsa, işitme Engelliler Okulu yapılmak üzere satın alınmıştır. Daha sonra Nuriye-Halit ÇEBI varisleri tarafından İlköğretim okulu yapılmak üzere bağışlanan arsa ile değiştirilmiş ve okul binamız 10735 tip proje baslığı altında yatırım programına alınarak İşitme Engelliler Okulu adıyla Cumhuriyet Mahallesindeki arsa üzerine inşa edilmiştir.
Şubat 1997 tarihinde kendi binasına taşınan Nuriye-Halit Çebi İşitme Engelliler Çok programlı Lisesi, Bakanlık Makamının 07.11.2001 gün ve 3829 sayılı onaylarıyla İşitme Engelliler Meslek lisesine dönüştürülmüştür.
Okulumuz yatakhanesi 52öğrenci kapasitesine sahiptir. İlk mezunlarını 28 öğrenci ile 1998-1999 öğretim yılında vermiştir.
OKULUMUZUN YAPISI
Nuriye Halit Çebi Özel Eğitim Meslek Lisesi binası içerisinde 1 müdür odası, 2 müdür yardımcısı odası, 1 ögretmen odası, 1 rehberlik odası, 1 bilgisayar laboratuvarı, 1 memur odası, 1 fen laboratuvarı, 16 adet öğrenci yatak odası, 1 nöbetçi öğretmen odası, dinlenme salonu, 6 adet sınıf, 2 adet giyim teknolojisi atölyesi, 2 adet el sanatları atölyesi , mutfak ve yemekhane, çok amaçlı salon, soğuk hava deposu, kiler, çamasırhane, ütü odası, elektrikli kumanda odası, kalorifer dairesi, 3 adet depo, wc, banyo ve duş kabinleri ve 10 daireli bir de lojman bulunmaktadir. Öğrencelerimizin bulunduklari ruh halleri içinden kurtulabilmeleri ve toplum içerisinde kendilerine yer edinebilmelerini sağlamak üzere çesitli faaliyetleri gerçeklestirmeye calışan okulumuzda izcilik, halk oyunları ve spor alanlarındaki calışmalar sistemli olarak organize edilmektedir.